Monday, January 18, 2010

MAKAN OH MAKAN

Hari ini kite masak. Terajinlah pulak masak.Menunya untuk hari ni, ikan keli masak sambal, sup daging,paru goreng ngan dabai goreng.Al-kisahnya mcm mana kite leh masak hari ni....g market petang tadi terjumpalah ikan keli.Untuk pengetahuan semua kat sini memang susah nak nengok ikan keli.Kite dulu mana reti mkn ikan keli ok.... dah selalu dok ngan kakak kat kay el...barulah kite reti.Akak kite pun sama gak.Ikan keli ni paling kite suka kalau goreng garing dan masak sambal.Masak sambal tu pulak kena ada pedas, masam dan manisnya.Fuh....sedap.Sehingga menjilat jari. Dan hari ini kite ingin mengasah skill kite? [ada skill memasak ke kite ni] Entahlah...dulu dok nengok kakak kita masak. Dan hasilnya...Alhamdulillah.secukup rasa. Geng kite pun cakap sedap Oklah...kiter letakkan gambarnya k...Selamat menjamu selera.



ikan keli masak sambal.kite main belasah je tadi.tapi hasilnya superb....[bagi tekak kite lah]




paru goreng.kite punya fav.ni....goreng garing garing.sedap...............




sup daging.motif banyak tomato.....sebab kite suka makan tomato.untuk mencantikkan kulit kite. ye ke? ye......tak caya? cuba try.....



dabai goreng. antara yang terfamous di sarawak. buahnya mengikut musim. tentang buah dabai ni kite akan ceritakan dengan next entry ye.



No comments:

Post a Comment